Українці знову можуть купувати та продавати житло (відео) Назад

Українці знову можуть купувати та продавати житло (відео)

Реєстр нерухомого майна відкрили, тож купувати та продавати житло можна, хоч і з деякими обмеженнями. Які діють обмеження — пояснює експерт.

Державний реєстр речових прав на нерухомість закрили ще на початку воєнного стану задля збереження персональної інформації українців. Тепер реєстр відкрили, і купувати та продавати житло, хоч і з обмеженнями, але можна.

Про це повідомляє Міністерство юстиції

Уже найближчим часом нотаріусам нададуть доступ до реєстру. Але отримають його не всі. Здійснювати нотаріальні дії з нерухомістю можуть лише нотаріуси, визначені Мін'юстом. 

Це нотаріуси з незаплямованою репутацією, які зареєстровані на території України. Критерії доступу нотаріусів до реєстру визначає постанова Кабміну.

Також реєстрація нерухомого майна можлива лише на територіях, де немає бойових дій. Перелік міст, в межах яких припиняється доступ до державних реєстрів в умовах воєнного стану, дивіться на сайті Мін’юсту

Про ці й інші обмеження та особливості реєстрації нерухомого майна під час воєнного стану розповідає експертка з нерухомості Оксана Яринич.

Щоб не пропустити важливі новини нерухомості — підписуйтесь на Telegram-канал DOM.RIA!

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Марина | 16:27, 25 мая 2022

Добрий день. А відкриті реєстри на перевірку судових справ на нерухомість? Можна перевірити чи ця нерухомість спірна чи ні? Адже в найнегативнішому варіанті укладений договір купівлі-продажу може анулюватись.